ICanBeYourHeartBeat♥

Pisahkan Widget Dengan Body

Hey Hey Hey ! Tuto Niy Korang Kene Ikot sebab maybe korang suke kodd hehe :D niy laa maksodnye Pisahkan Widget dengan Body;


firstly ;
Dashboard > Design > Edit HTML

then , cari code yang kat dlm kotak orange tuh .
sudah ? baguss :face50: lepas tuh . copy code yang ade kat
bawah nih , then paste kan kat ATAS kotak yg warne orange tuh .
.sidebar .widget {background : #ffffff;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 19px #8E8A8A;
-moz-box-shadow: 0px 0px 19px #8E8A8A;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
border: 4px solid #81BEF7;
margin:0 -5px 1.5em -5px;
padding:5px 7px 5px 7px;
}

.main .widget {
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
margin:0 0 1.5em;
padding:0 0 1.5em;
}
code yang kat atas nih , korang boleh , edit
ikut citarasa masing-masing 


lepas dah paste , preview dulu taw . kalau dah jadi terus
jeh tekan Save Template . choppp ! . belum habis
lagi lah . ikut step kat bawah nih ;
sekarang , cari pulak code kat bawah ni ;
.content-inner;
pastu kat bawah dye ade code yg mcm nih ;
colour: #FFFFFF
delete yup code tuh . 
okey that's alls :) you alls byebye

« Newer PostOlder Post »