ICanBeYourHeartBeat♥

Blockquote


sekarang tutor je kerja ooh . mesti penuh dashboard kwn2 ngn post saya mwahaha . anywayy ,
Cantek tak kotak ni ? cantek kan ? :D
itu namanya Blockquote ye kawan kawan . hee.
camni nak buat benda alah tu yer ,
First , cari code bawah nih
]]></b:skin>
bila dah jumpa , letak code ni kat atas code tadi tu
.post blockquote {
background:url(URLGAMBAR);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
okay , meh saya cerita apa yang korg kena buat eh ,
URLGAMBAR ; ni gantikan la ngn URL background korg eh , background leh cari kat sini atau sini

Border: 1px solid #ff0d62; ; yg 1px tu saiz border dye . solid tu boleh dituka jugak dengan dashed ( - - - - ) ataupun dotted ( . . . . ) . #ffod62 tu pulak tukarkan dengan code colour untuk border dye . okey :)
plus , camna nak wat blockquote ? tekan butang ni je ;
* yg dalam kotak merah tu
credits to : Nazihah

« Newer PostOlder Post »