ICanBeYourHeartBeat♥

Minggu Bahasa Versi Usop Whilcha

Hey Hey Hey ! Assalamualaikum & Salam Satu Malaysia *cehh macam laa satu malaysia niy bace post awok niy.

Hari niy kan, awok nak citer tentang minggu bahasa yang macam gila laa !

First:
Okey First skali. Awok masok pertandingan Teka Silang kater. hahah awok kene REJECT. hahaha. nak tahu kenapa ? macam niy citer nye. awok dah siap nak hantar, sekali awok cakap laa kat cikgu. " Cikgu, kiteorang dah siap. Cikgu cakap lah jawapan nombor 2." katenye awok. "tuuuuttt" jawapan cikgu awok. Lepas tuh awok dah tahu. awok pegi dekat cikgu tuh balik nak ambil kertas awok sebab nak tukar jawapan. Alasan awok adalah "nak tulis nama". haha benggap ans ? bile dah tukor, hantar laa kat cikgu awok balik. cikgu kater " eh, tukar jawapan ek ?". "mane ade." kate awok. "ye niy, jangan nak menipu, REJECT !" macam tuh lah flashback awok.
Kedua:
Okey second skali awok masok laa " Pertandingan Sajak ". Semua dah ade dah, dah prepare dah pon. Tetibe lak cikgu awok kate "kite buat dekat pentas tau, biar orang tengok." katenye cikgu. Mase tuh tak percaye langsong. Biaselaa awok niy dah terlalu confident. Mase tuh time nak on the way pegi pentas skolah awok. Sampai kat sane, terus kaku, sobab awok nampak ramai sangat kat Foyer tuh. *OHHMMMGEEE !. Awok niy dah gila takot dah. Lepas tuh blablablabla. Tibe giliran awok, awok naik laa pentas dengan takotnye. huhu ,awok pon ape lagi dengan semangat ngan takotnye awok bace. Bile awok dah habis bace, rase lego gilo. ALHAMDULLILAH ! naseb baik. okey then kawan awok punye turn ,Khairun Nisa. hahha, dia pon bace laa. Lepas tuh kitorang gelak. nak tahu sebab ape awok gelak ? sebab bile dier baco nampak sngt getaran kat tangan die. Sume orang gelak Cikgu & semue laa. Macam nak campak kat awok jek kertas yang dier pegang tuh. hahaha gilo laa.
Ketiga:
Awok masok pertandingan "MEMBACA BERITA". Kene pegi bilik media. Dah turn awok bbace, kelas cikgu Wan Mastura, ex-guru kelas awok. ramai laa gilak !. Awok pegi sane bace petikan, pastuh awok bace. Cikgu Wan , juri ,cakap suara kene kuat sikit. tapi dekat tempat awok cakap tuh. Rase macam kuat gile tahu tak.
okey itu sahaja. Flashback-Flashback pada minggu Bahasa :) that's all, awok dah penat typing. oke Fine ! bye ;)

« Newer PostOlder Post »